Nominera ett företag till Folkets Pris 2018

Vilket företag har betytt mest för Överkalix det gångna året?

De tre företagen som får flest nomineringar presenteras 4 maj i samband med After Work på Tjers Gästgiveri.

Den slutliga vinnaren utses sedan av en jury bestående av representanter från Överkalix Utveckling AB, Företagarna, Överkalix Handel, Överkalix kommun, LRF, Sparbanken Nord och Handelsbanken och tillkännages på Överkalix näringslivsgala den 19 maj 2017.

Sista dagen att nominera är måndag 30 april.

Näringslivsgalan 2017

Bilder från Överkalix Näringslivsgala 2017

Grattis till alla vinnare!

Årets Handlare: Coop Överkalix

Årets Gröna Företagare: Daniel Cedering, Nordservice AB

Folkets Pris 2017: Isolamin Sweden AB

Årets Företagare: Abet Stängselteknik AB

 

Foto: Linnéa Isaksson

Folkets Pris – nominerade företag

    

De företag nominerade till Folkets Pris 2017 avslöjades i samband med ett fullsatt och mycket trevligt After Work på Tjers Gästgiveri fredagen 5 maj.

Vi säger stort grattis till följande företag och önskar er lycka till!

 • Isolamin Sweden AB
 • Allsåns Åkeri AB
 • Seth Engström AB

Vinnaren av Folkets Pris kommer att utses av en jury med representanter från Överkalix Utveckling AB, Överkalix kommun, Sparkbanken Nord, Handelsbanken, Överkalix Handel, Företagarna och LRF och tillkännages på Överkalix Näringslivsgala  fredag 19 maj.

Nominera ett företag till Folkets Pris 2017

Vilket företag har betytt mest för Överkalix det gångna året?

De tre företagen som får flest nomineringar presenteras 5 maj i samband med After Work på Tjers Gästgiveri.

Den slutliga vinnaren utses sedan av en jury bestående av representanter från Överkalix Utveckling AB, Företagarna, Överkalix Handel, Överkalix kommun, LRF, Sparbanken Nord och Handelsbanken och tillkännages på Överkalix näringslivsgala den 19 maj 2017.

Sista dagen att nominera är söndag 30 april.

Överkalix Näringslivsgala 2016

IMG_0172 Bildspel

Eftermiddagen inleddes med två föreläsningar arrangerade av Besökslandet.
Eric Thyrell var först ut med sin föreläsning ”Våga tänka stort”. En inspirationsföreläsning om förändring, nytänkande och mod. Efter det fick alla deltagare svara på ett par frågor om Överkalix – detta kommer att användas som underlag i projektets arbete med att ta fram ett platsvarumärke. Sedan var det dags för det alla väntat på – Leif-Ivan Karlsson och ”Kampen mot Janten”. Leif-Ivan bjöd på många personliga anekdoter samtidigt som han betonade vikten av samverkan företagare emellan.

Efter föreläsningen var det dags för akt två – mingel och prisutdelning.

Första priset som delades ut var ”Årets Handlare”. Ica Supermarket i Överkalix var den stolta och välförtjänta vinnaren. Johnny och Carina Juto blev mycket glatt överraskade. Henrik Engström, ordförande i Svensk Handel i Överkalix delade ut priset med följande motivering:

”Ett välskött ICA Supermarket med personlig touch och som kontinuerligt ökar sin omsättning.
Johnny och Carina erbjuder, tillsammans med sin personal, utmärkt service och ett bra sortiment. Utöver detta är de en förebild vad gäller integration och den kreativa förmågan att skapa kringarrangemang till sina kunder.”

Sedan var det dags för ”Årets Gröna Företagare”. De lyckliga vinnarna var Elsa och Brynolf Henriksson, Henrikssons Jordbruk i Hedensbyn med motiveringen:

”Elsa och Brynolf har under året uppmärksammats för att de har levererat mjölk av högsta kvalitet till Norrmejerier under minst 29 år. Dessutom ligger deras mjölkavkastning per ko bland de högsta i Sverige. Till detta kommer att de tillsammans med sonen Johan brukar de flesta åkrarna från Västra Svartbyn till Gyljen efter E10 samt i stort sett all jordbruksmark runt centralorten de bidrar därigenom till det vackra landskapet i Överkalix. Vi anser därigenom att de är värdiga mottagare av årets pris.”

Priset delades ut av Gunnar Liljebäck, ordförande i Lantbrukarnas Riksförbund i Överkalix.

Bengt ”Bugen” Karlsson serverade därefter en utsökt mingelbuffé med många norrländska delikatesser, bland annat rökt älgkött med getmese, picklad löja, rökt röding samt rökt lax med pepparrotskräm.

Efteråt fortsatte prisutdelningen med priset för årets företagare som delades ut av Ann-Helen Johansson, ordförande i Företagarna Överkalix. Årets Företagare i Överkalix 2016 blev Allsåns Åkeri och priset togs emot av David Bladfeldt.

”En av Överkalix största privata arbetsgivare, som under nästan 50 år överlevt många konjunktursvängningar. Ett företag som ihärdigt fortsatt, utan nedtrappning, med investeringar och satsat inom sin bransch. Hårt arbete har resulterat i en god lönsamhet och en stark marknadsposition.”

Sist men inte minst delades det nyinstiftade ”Folkets Pris” ut. Här har alla haft chansen att nominera det företag som de tycker har betytt mest för Överkalix under det gångna året. De tre företagen med flest röster var Sangs Thaimarket och Restaurang, Isakssons Terrängtransport och Tjers Bryggeri. Den lyckliga vinnaren av priset var Frida Andersson, Tjers Bryggeri. Några av motiveringarna som folket skickade in:

”En ung entreprenör som skapar sysselsättning på orten och marknadsför Överkalix i Sverige”

”Girlpower som går från klarhet till klarhet och dessutom sprider namnet Överkalix (och även dialekten) runt landet med drycker från Tjers Bryggeri.”

”Nyskapande som med sina unika ölsorter sätter Överkalix på kartan. Att våga satsa är något som inspirerar omgivningen att våga följa sina drömmar.”

”Frida har under det gångna året ytterligare marknadsfört orten Överkalix genom att vid varje tillfälle hon synts i media nämnt Överkalix med positiva ord.”

Överkalix kommuns näringslivschef Birgitta Larsson fick äran att dela ut Folkets Pris.

Efter intag av kaffe och dessert var det dags för en annan av kvällens höjdpunkter. Galans konferencier, Helena de Brito, bjöd på ett uppträdande med en egenhändigt komponerad version av Abbas ”Mamma Mia” iförd klassiska Abba kläder. Och nu handlade låten om Överkalix.

Kvällen avslutades till tonerna av Wild Cats.

Stort tack till alla som gjorde eftermiddagen och kvällen så trevlig och lyckad. Föreläsarna, konferenciern, sponsorerna, kocken, bandet, fotografen, Folkets Hus och inte minst alla deltagare.

Arrangör: Överkalix Utveckling AB

Sponsorer: Överkalix kommun, Sparbanken Nord, Handelsbanken, Företagarna, Lantbrukarnas Riksförening, Svensk Handel

Alla foton: Albert Södgård, Albert Södgård Photograpy

FOLKETS PRIS

sangs tjerslogga Isakssons Terrängtransport 20160322

Stort grattis till följande företag – ni fick  flest röster till Folkets pris!

 • Tjers Bryggeri,
 • Sang’s Thaimarket och Restaurang samt
 • Isakssons Terrängtransport.

 

Andra nominerade företag :

 • Köket
 • Anders Isaksson Grävmaskiner
 • Vinab
 • Kjell-Åkes Bildemontering
 • Berglunds Elektriska
 • Projekt Nystart


Vinnaren av Folkets Pris kommer att utses av en jury med representanter från Överkalix Utveckling AB, Överkalix kommun, Sparkbanken Nord, Handelsbanken, Svensk Handel i Överkalix, Företagarna och LRF.

Priset delas sedan ut under Överkalix Näringslivsgala fredag 20 maj.

 

 

Nominera ett företag till folkets pris 2016

naringslivsgalan

Vilket företag har betytt mest för Överkalix det gångna året?

De tre företagen som får flest nomineringar presenteras 4/5-2016 i samband med After Work på Sang’s

Den slutliga vinnaren utses sedan av en jury bestående av representanter från Överkalix Utveckling AB, Svensk Handel, Överkalix kommun, LRF. Sparbanken Nord och Handelsbanken och tillkännages på Överkalix näringslivsgala den 20 maj 2016.

Sista dagen att nominera är fredag 29 april.